Busvizslans Barna B-nova

Busvizslans Barna B-Nova S42833/2003

Nova är född 13/06-03 och var min första Vizsla. Tillsammans med henne har jag lärt mig hur jakt med en stående fågelhund ska gå till och hur man tränar vizslor. Helt enkelt har det inte varit, speciellt inte för Nova som fick en oerfaren förare. Men jag har lärt mig mycket på vägen.

Nova var en otroligt snäll själ och långt i från någon bråkstake.

Redan som unghund klarade hon eftersöksgrenarna, men då var varken hon eller jag redo för fält, vilket var synd. Hösten -07 fixade hon eftersöksgrenarna i Öppenklass med 10 poäng på spåret och 8 poäng på vattnet (10 poäng är max på vardera moment). Tyvärr kom hon inte för fågel på fältprovet på Långtora. Hon har en fenomenal spårnäsa och 2006 klarade hon anlagsklassen i viltspårprovet med 37p av 42p.

Hösten 2007 blev Nova BIR på "Stora Stockholms" utsällningen och fick titeln NordV-07. Hon har redan innan dess fått flera CK. Nova är 56cm hög.

29/2-08 fick hon sin första och enda kull till- sammans med en mycket jaktprovs meriterad Slovakisk hane vid namn Bosco Jatar Devil. Valparna verkar mycket lovande och kullen fick HP och första pris på Riksutställningen i Herrfallet den 30/5-09. Två av valparna har redan klarat anlagsklass i viltspår sommaren 2009 och fyra har höftleds röngats och två A och två har B.

24/6 2009 bara 6 år gamal fick Nova sluta sina dagar efter flera månaders sjukdom. Hon hade en tumör som satt i käkbenet som ej gick att operera bort. Hon är otroligt saknad av all, speciellt bland hundarna efter som hon var favorit lekkompisen för all. Jag kommer aldrig glöma Novas ögon, de var de vackratse vizsla ögon jag sett.