Olebjörks Második Málna

Olebjörks Második Málna

SKK 27083/2009

Familjen Berggren (Linnea)

Örnsköldsvik

Fodertik

Málna 10/3 2010

HD-A

Málna är min fodertik som bor hos min syster med familj, uppe i Örnsköldsvik. Málna bor på en skogsgård på ca. 70 hektar där det finns tjäder, orre, järpe och dalripa. Hon har stora förutsättningar att bli en riktigt bra skogsfågel- hund. Hon var redan som liten mycket framåt och nyfiken. Farah är hennes mamma och pappan är en tjeckisk hane vid namn Glena z Panských lesů.

Málna har en liten egenhet och det är att hon kan öppna dörrar både utåt och inåt.

Under sommar 2009 visade hon verkligen upp vilken vattenpassion hon har, så det ska bli spännande och se hur det går med jaktproven under 2010.

Under 2010 fixade Málna eftersöksgrenarna med 8 poäng på spår, efter att hon släppte fågeln och sprang tillbaka och hämtade den och sedan så klart 10 på vattnet. Men tyvärr lyckades vi inte få till något pris på fält. I början av säsongen ville Málna inte stå, utan bara rusade upp fågel, men eftersom hösten gick och vi tränade mycket så blev hon allt bättre på att stå men fick aldrig visa upp det på prov tyvärr. Tyvärr så gick hon ner i sök efter allt tragglade med att stå. Men det kommer att lösa sig under jakten nästa höst. Nu har hon i alla fall fått klart för sig att man ska stå för fågel. Hon har mycket jakt- och arbetslust och jag är mycket nöjd med henne.

Här kan ni läsa om hennes bedömning och se hennes egenskaps siffror från jaktproven, som alla ligger över medel. Hon har 4 på vatten, vilket anses som ultimat.

Ställde ut Málna för första gången på Stora Stockholm 2010 och hon fick ett andar pris. Kritik:

Utmärks storlek, Goda kropps propotioner, ett huvud som kunde vara något längre, något rund i skallen, bra öron och hals, kunde ha bättre vinklar fram och bak, Välcroppad, kort kors, Utmärkt benstomme. Bra ben och tassar. Önskar bättre driv bak, bra färg.

Málna parades med Szarvas från Holland 2011 och fick 10 valpar och vi har beslutat att detta får bli hennes enda kull och nu flyttar hon till Sidensjö utanför Ö-vik till min syster med familj för att och jaga skogsfågel i sin egen skog.

Málnas Stamtavla

SKK = Svensk

SPKP = Slovakisk

MET = Ungersk

CLP = Tjeckisk

LOP = Frankrike